Rossland skule vann Vis med avis med avisa Norhordland i 2017

Bli med på VIS MED AVIS i januar / februar 2018!

Lesing, – med fokus på lokalkunnskap.

DET ER ENKELT Å DELTA:

Elevene leser sin lokalavis på papir og på nett, og følger med i nyhetene i en uke.
Uken etter svarer de på ca. 20 spørsmål: 15 med lokalstoff og 5 nasjonale/internasjonale.
Elevgruppen/klassen konkurrerer med sitt gjennomsnittsresultat med andre klasser/grupper i sitt lokale avisområde.

Minst 5 elever må delta. Dersom det er for få elever på 7. trinnet, kan en supplere med yngre elever.

Skoler som ligger i disse avisenes nedslagsfelt kan delta.

Askøyværingen,

Bygdanytt,

Fanaposten,

Nordhordland,

Strilen,

Vestnytt

Avislesing i uke 4,

22. – 26. januar.
Konkurranse i uke 5.

Bømlo-nytt,

Hardanger Folkeblad,

Hordaland,

Hordaland Folkeblad,

Kvinnheringen,

Sunnhordland

Avislesing i uke 5.

29. januar – 2. februar.
Konkurranse i uke 6.

Skolen og lokalsamfunnet

Vis med Avis er et tiltak for å fremme lesing og samfunnsengasjement. Lesing av lokalavis går godt sammen med SOL og LESELOS. Elevene vil finne stoff de har førkunnskap om og som de kan samtale om for økt forståelse og god læring.

Læreplanen sier bl.a. at innholdet i skolen skal knyttes til lokalsamfunnet. Lokalavisen kan være en nyttig  ressurs for å få dette til. Vis med avis gir oppmerksomhet om lokale aktuelle hendinger.

Kunnskapsprøven skal svares på individuelt, men elevene slipper å skrive lange svar. Spørsmålene har tre svaralternativ (a, b, c). Eleven setter kryss for det svaret han/hun mener er rett. Lærer får tilsendt fasit.  Dette gjør også at rettearbeidet går hurtig.

Se eksempel på oppgaveark.

Noen tips til undervisningen.

Gjennomføring av testen:
–
Kunnskapstesten blir sent ut som vedlegg til epost til kontaktlærer og skal ikke åpnes før du er ferdig med ”vis med avis”-undervisningen i klassen.

– Arrangér en gammeldags individuell prøve, uten hjelpemidler.

– Kopier oppgavearkene og del ut til hver elev.

– Spørsmålene har tre svaralternativer (a,b,c). Eleven setter kryss for det svaret han/hun mener er rett.

Hjelpemidler er altså ikke tillat, men læreren kan selv vurdere nødvendig hjelp til elever med spesielle vansker, slik at de også kan delta.

Det er viktig at du som lærer gjennomfører prøven på en kontrollert måte slik at konkurransen mellom skolane blir rettferdig.

Gjennomsnittsresultet for klassen innmeldes til Avis i Skolen HER seinest onsdag i konkurranseuken.

Her kan du lese om noen av klassene som vant i 2017

Nordvik skule / Fanaposten

Her er Fanas flinkeste avislesere!
Nettsak      PDF

Hauso skule / Hardanger Folkeblad

Heilt greitt å lesa aviser
Nettsak     PDF

Gullfjordungen / Hordaland

– Titlane bør fortelja meir!

Jondal skule / Hordaland Folkeblad

Jondalingar knuste Kvemmingar
Nettsak

Bringdalsbygda skule / Kvinnheringen

No blir det pizzafest!

Lindås skule / Strilen

Lindås-elevane best i avislesing  PDF

Rommetveit skule / Sunnhordland

Vart vise med avis

Knapskog skule / Vestnytt

Best på avislesing
Nettsak    PDF

Har du spørsmål om Vis med avis er det fint om du tar kontakt!